Modanın Geleceği COP26’da

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, yaygın adıyla COP26, 31 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında İskoçya’nın Glasgow şehrinde 197 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Paris Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinin ardından düzenlenen 3. konferans, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında, küresel ısınma ve sera gazı salınımı ile ilgili ülke liderlerini, bilim insanlarını ve farklı sektörlerden profesyonellerini bir araya getirdi.

Gelecekte doğal kaynaklarımızı daha verimli kullanmak adına yapılan COP26'da Stella McCartney "İklim Krizi ve Modanın Geleceği: Stella McCartney ile bir inovasyon sohbeti" başlığı altında gezici sergiyle moda endüstrisini temsil etti. Özel yatırımlar, doğal kaynakların kullanımına pozitif yaklaşımlar ve çözümler, devlet teşvikleri öne çıkan konular arasındaydı. Ayrıca, vegan hammaddelerden üretilen tekstil ürünlerine ve inovasyonun sınırsız olanaklarına kadar farklı unsurlar ve konuların ön planda olduğu sergi tekstilin sürdürülebilirliğe ve geleceğe bakışını küresel platforma taşıdı.

Doğal Boyama ile Daha Az Atık Su Yükü

Sürdürülebilir ve doğa dostu üretim anlayışını benimseyen Özen Mensucat olarak, biz atık su yükünü azaltan doğal boyama sistemlerine yatırım yapıyoruz. Doğanın renklerini doğal boyama ile koleksiyonlarımıza taşıyoruz.

COP26 çerçevesi ve BM Kalkınma Hedefleri'ni destekleyen, bu hedeflere göre üretim süreçlerini geliştiren bir marka olarak inovasyonlar ve yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlarla, 2013 yılından bu yana su tüketimimizi %24, buhar tüketimimizi %36, elektrik tüketimimizi %12 azalttık.   Enerji kullanımımızdaki düşüş tesislerimizde kullanılan elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesiyle gerçekleşiyor. Doğal kaynakları koruyarak ve bu konuda farkındalık yaratarak sürdürülebilir modanın gelişmesine yönelik çalışmalara devam ediyoruz.

Doğa Dostu Üretim ve Sürdürülebilir Moda ile Daha İyi Bir Gelecek Mümkün

COP26'da sektörümüz adına ön plana çıkan düşük emisyon ve doğa dostu üretim, vegan ve geri dönüşüm tekstil hammaddeleri Özen Mensucat olarak bugüne kadar yatırım yaptığımız inovasyonlar ve yatırımlar arasındaydı. İklim değişikliğini geciktirici ve önleyici tedbirlerin arkasında olarak, doğa dostu ve sürdürülebilir üretim için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilir moda için sunduğumuz, öne çıkan ürünlerimizi ve koleksiyonlarımızı COP26 içerikli bültenimizde tekrar bir araya toplayarak sizlere sunuyoruz.

Özen'in Doğa Dostu Be Pure Koleksiyonları

Sürdürülebilir moda için doğa dostu vegan ürünlerden SEACELL, kapok, keten ve kenevirli kumaşlar, tüketim öncesi geri dönüşümlü pamuk içeren ürünlerimiz, balık atıklarının değerlendirilmesi elde edilen Umorfil koleksiyonumuz, rejenere seluloz (TENCEL, modal, bambu ve viskon) içeren ürünlerimizden bazılarını aşağıda sizler için bir araya getirdik.

Daha fazlası ürünler sayfamızda!

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Temmuz 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org